Известие

Collapse
No announcement yet.

Висок разход.., защо? :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Висок разход.., защо? :(

Здравейте колеги. Проблема по който пиша е ,че колата харчи повече от обичайното нафта... Дава ми СРЕДЕН разход 14,2.. Кое евентуално трябва да погледна.. Мисля че дебитомера е добре и стойностите му са в оптимално състяние когато е била закачана на комп.. Колата е 147ца 1.9 150 Q2.. Вярно понастъпвам я , но предишната ми алфа беше подобна, да не кажа същият мотор 1.9 140к.с (Стария фейс) и никога като среден разход не ми е изписвално повече от 8, 9 макс.. И двете алфи имат ремап от един и същ мапър, не вярвам да е от ремапа предвид това че той сваля разхода а и преди ремапа пак ми беше същият висок разход... Моля ако имате идеи и можете да помогнете го направете! Благодаря

Поздрави : ))

Сигурен ли си, че от борд компютъра са избрани правилните мерни единици? Имаше два варианта относно това как да ти показва горивото, и ако избереш другото обикновенно дава такива извънземни цифри.
    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
      Здравейте колеги. Проблема по който пиша е ,че колата харчи повече от обичайното нафта... Дава ми СРЕДЕН разход 14,2.. Кое евентуално трябва да погледна.. Мисля че дебитомера е добре и стойностите му са в оптимално състяние когато е била закачана на комп.. Колата е 147ца 1.9 150 Q2.. Вярно понастъпвам я , но предишната ми алфа беше подобна, да не кажа същият мотор 1.9 140к.с (Стария фейс) и никога като среден разход не ми е изписвално повече от 8, 9 макс.. И двете алфи имат ремап от един и същ мапър, не вярвам да е от ремапа предвид това че той сваля разхода а и преди ремапа пак ми беше същият висок разход... Моля ако имате идеи и можете да помогнете го направете! Благодаря

Поздрави : ))
      Наистина е прекалено висок този разход, на фона на разхода от 4/100 на някои колеги от Форума...
      Иначе, добави в кръга на заподозрените и качеството на нафтата, която зареждаш.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ще проверя, даже незнаех за тва че са 2 вариантите, но мисля че са точните мерни еденици, за какво ще са другите иначе..

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

Зареждам от лукойл или еко, но където и да заредя показва високи стойности на разход...:\

Comment

Не е толкова трудно да я засечеш реално колко гори. Най-добре я засичай пълно/пълно.

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
            Ще проверя, даже незнаех за тва че са 2 вариантите, но мисля че са точните мерни еденици, за какво ще са другите иначе..

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

Зареждам от лукойл или еко, но където и да заредя показва високи стойности на разход...:\
            Ако в момента си на l/km, в l/100 средният ти разход е 7.

Comment

Working...
            X